У Попільнянській гімназії стрічали гостей з Польщі

До старшокласників Попільнянської гімназії завітали гості з товариства "Інтеграція "Європа - Схід", створеного для поглиблення дружніх відносин, розвитку співпраці між Європейським союзом та країнами Східної Європи, а також з країнами, що зіцікавлені у спільних проектах.

Це товариство - неурядова організація, яка діє з 2010 року, реалізуючи різні міжнародні проекти. З 2011 року Товариство "Інтеграція "Європа - Схід" за підтримки Міністерства закордонних справ Польці вирішує громадські завдання, метою яких є розвиток польсько - українського співробітництва.

Зустріч у гімназії проходила в рамках Міжнародного проекту "PL + UA = EU. Польсько - українські зустрічі на шляху до об'єднаної Європи". Мета проекту - поширення польської мови та знань про сучасну Польщу. Одне з першочергових завдань - пропагування вивчення польської мови в Україні за допомогою іноваційних методів викладання польської мови як іноземної. Проект реалізується у Вінницькій, Хмельницькій та Житомирській областях. Саме тут проживає найбільше людей, які мають польське коріння. Цьогоріч було заплановано залучити до проекту близько п'ятидесяти шкіл та організацій у невеликих містечках та селищах. Тож делегація від товариства "Інтеграція "Європа - Схід" завітала і в Попільню.

Чимало уваги було приділено обговоренню освіти в Польщі. Школярі з цікавістю слухали про умови вступу до Польських навчальних закладів. Дізнались про напрямки навчання, які обирають українські студенти, про умови проживання, оплату за навчання, стипендію, можливість поєднання навчання і роботи. не оминули увагою існування різних європейських програм, за якими молодь може їздити в інші країни Європи. Гості наголосили, що українських студентів цінують в Польщі, адже молоді люди, які обирають такий шлях, зазвичай дуже працелюбні, амбітні, цілеспрямовано і впевнено йдуть до своєї мети.

Після завершення зустрічі учні Попільнянської гімназії ще довго не хотіли відпускати гостей. Розпитували детальнішепро можливість вступу до польських вищих навчальних закладів, цікавились проектами та перспективами. І, здається, як гості, так і школярі, отримали справжнє задоволення від спілкування. А дехто із старшокласників, здається навіть почав планувати своє майбутнє навчання у Польщі.

Кiлькiсть переглядiв: 210

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.
Демонстраційний сайт Попільнянської центральної районної бібліотеки

вул. Б.Хмельницького, 7,
13501, Житомирська область, Попільнянський район,
смт. Попільня

Дата останньої зміни 19 Лютого 2020

Фотогалерея