Зустріч з цікавою людиною

Є люди, чий незаперечний талант, природний розум, допитливість, відкрите щире серце, невичерпна енергія визначають духовну атмосферу навколо та благотворно впливають на діяльність усіх оточуючих. І спілкуватись з такими людьми надзвичайно приємно. Такими людьми є подружжя Алєксєєнків : Юрія Герасимовича та Людмили Борисівни./Files/images/DSC05821.JPG

Нещодавно в приміщенні територіального центру соціального обслуговування Попільнянської РДА відбулась зустріч з Юрієм Герасимовичом Алєксєєнком - майстром народної творчості, звання якого він отримав в грудні 2011 року. Зустріч була організована працівниками територіального центру та Попільнянської центральної районної бібліотеки. Юрій Герасимович - талановита людина, яка вже протягом 15-ти років займається вишивальним мистецтвом. Учасники зустрічі мали можливість познайомитися з творчістю Юрія Герасимовича в актовій залі терцентру, де була представлена частина власної колекції вишитих картин. Це портрети, пейзажі, натюрморти, ікони. Вони вирізняються надзвичайним смаком та позитивною енергетикою митця, що передається через його картини людям.

В своїй розповіді про себе, про свою рідню з демонструванням на мультимедійному екрані фото домашнього архіву цікавим моментом стало те, що Юрій Герасимович є нащадком Івана Огієнка – визначного ученого-історика, поета, громадсько-політичного і церковного діяча. Мають подружжя Алєксєєнків двох дочок та трьох внуків. Старша дочка розділяє захоплення батька. Спілкуючись з аудиторією, розповідав Юрій Герасимович і про своє захоплення вишивкою. У його доробку не один десяток картин, які експонувались на численних виставках районних та обласних свят.

Про захоплення односельчанина розповіла і завідуюча сільською бібліотекою с.Квітневе Пашинник Любов Іванівна, а розповідь дружини Юрія Герасимовича Людмили Борисівни була про любов і долю, про найважливіше у житті кожної людини – сім’ю, родину, що було надзвичайно зворушливо.

Давно відомо, якщо людина талановита, то вона талановита у всьому. Юрій Герасимович не тільки наділений талантом вишивати, але на зустрічі подарував всім присутнім свій чарівний голос. У його виконанні звучала пісня «Про рушник», «Берега, берега…» та ін. Зал, слухаючи митця, підспівував йому, поділяючи з ним радість і печаль.

Свої пісні подарували всім присутнім учасники колективу «Надвечір’я».

Взагалі, між учасниками зустрічі панувала довірлива, хвилююча, щира атмосфера, а спілкування з Юрієм Герасимовичем показало, що справжнє мистецтво - вічне і, що наш гість – багатогранна людина. Ми пишаємось, що маємо такого земляка.

Тож побажаємо Юрію Герасимовичу творчого натхнення, успіхів, родинного благополуччя, здійснення всіх задумів і мрій.

Кiлькiсть переглядiв: 330

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.
Демонстраційний сайт Попільнянської центральної районної бібліотеки

вул. Б.Хмельницького, 7,
13501, Житомирська область, Попільнянський район,
смт. Попільня

Дата останньої зміни 19 Лютого 2020

Фотогалерея