Єднаєм душі словом Кобзаря

Березень в Україні часто називають Шевченковим. І це не випадково: щороку навесні Великий Кобзар приходить до нас. І щороку новим, неповторним. Як весна оновлює природу, так і поезія Тараса Шевченка оновлює наші серця, вчить бути милосердними і любити свою Україну.

З нагоди 204 - ї річниці від дня народження великого українського поета у фойє Попільнянського центру культури і дозвілля відбувся літературно-музичний вечір "Єднаєм душі словом Кобзаря".

Цікаво, з поетичними нотками ведучі розповідали про життя українського генія. Впродовж всього заходу глядачі мали змогу переглянути мультимедійну презентацію «Життя та творчість Т.Г. Шевченка».

На заході діти читали твори Тараса Шевченка написані в різні роки: в кріпацтві, на засланні в степах Казахстану, в Петербурзі. В кожному слові нашого незабутнього Кобзаря – весь зміст його нелегкого, але яскравого життя. Любити свою Україну, свій народ, всім своїм життям приносити користь людям – такий приклад залишив Тарас Шевченко всім наступним поколінням українців. Вокальний ансамбль «Любава» Попільнянського ЦКД виконував пісні покладені на вірші Шевченка «Думи, мої, думи…», «Садок вишневий коло хати…».

В залі бібліотекарями була організована книжкова виставка «Лунай, брини Шевченка слово, над Україною злітай». На ній представлені літературні твори, які показують поета творцем епічних поем, глибоким ліриком і видатним драматургом, художником, портретистом. Бібліотекарі Людмила Пилипчук та Наталія Яскажук вдало переплели презентацію книжкової виставки із виразним читанням уривків з поем Шевченка.

Кiлькiсть переглядiв: 267

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.
Демонстраційний сайт Попільнянської центральної районної бібліотеки

вул. Б.Хмельницького, 7,
13501, Житомирська область, Попільнянський район,
смт. Попільня

Дата останньої зміни 19 Лютого 2020

Фотогалерея